Näe & koe

Skarpkullan museo koostu seitsemästä eri rakennuksesta sekä yli 3200 esineen kokoelmasta. Tällä voit ihastella vanhaa torppaa tai hirsiaitta, nähdä lähikartanoiden vanhoja hevosvaunuja tai vaikka moottorisahoja. Meillä löytyy myös aimo kokoelma erilaisia maa- ja metsätalouteen liittyviä esineitä Pohjan pitäjästä. Torsten Dahlqvistin uniikki mopedikokoelma löytyy museon mopohallista, missä voit myös istahtaa hetkeksi kahvikupin ja vaikka jäätelön ääreen. Lue lisää meidän kokoelmista täällä.

Suositut tapahtumat

Suosittujen kesätapahtumien aikana - kesäkaudenavajaisien, yhteislaulun ja kesäjumalanpalveluksen aikana Skarpkullan museo muuttuu sekä nuorten, että vanhempienkin kohtaamispaikaksi. Tervetuloa mukaan kokemaan aitoa vanhanajan kylätunnelmaa parhaimillaan. Kesäkaudenavajaisissa meillä on myös erilaisita ohjelmaa kuten työnäytöksiä. Katso vuoden tärkeät päivämäärät kalenteristamme.

Aina jotain uutta

Ulkona museon pihalla on aina uusia rakennusprojekteja meneillään. Viimmeisimmät ovat vielä rakennusvaiheessa oleva paja ja laavu jota pystytetään vapaaehtoisin käsin ja vanhoin menetelmin. Laavun valmistuessa pyörälijät ja muut retkeilijät voivat myös yöpyä museoaluella kesäisin.

Skarpkullan luontopolku

Skarpkullan museoa ympäröi monimuotoinen ja kaunis luonto. Skarpkullan luontopolku on noin 3 km merkitty reitti, jota voi kävellä museon ollessa auki. Luontopolun kartta löytyy museon kassalta.