Se & Göra

Skarpkulla museum består av sju olika byggnader med sammanlagt över 3200 föremål. Här kan du spatsera mellan gamla torp och loft, se gamla herrgårdsvagnar och motorsågar samt ta del av en diger samling av föremål med anknytning till jordbruk och skogsbruk samt livet i Pojotrakten. Den unika mopedsamlingen av Torsten Dahlqvist hittas i muséets mopedhall, där du också kan sätta dig ned för att dricka en kopp hembryggt kaffe och äta en glass. Läs mera om våra samlingar här.

Populära evenemang

Under de populära sommarevenemangen - Säsongsöppningen, Allsången och Sommargudstjänsten, förvandlas Skarpkulla museum till en mötesplats där både gamla som unga träffas och umgås. Välkommen med och upplev gammaldags byastämning när den är som bäst! Under säsongsöppningen har vi även olika program i form av t.ex. förevisningar. Se vår kalender för årets aktuella datum!

Alltid något nytt på gång

Ute på gården finns allt som oftast något nytt intressant byggprojekt på gång. Det senaste projekten är en smedja och en laavu uppbyggt enligt gamla metoder. Laavun kommer i framtiden att finnas tillgänglig för dig som är ute på t.ex. en cykeltur och vill övernatta på museiområdet.

Naturstigen

Skarpkulla museum omringas av en mångsidig och vacker natur. Naturstigen är en c. 3km lång märkt stig som är öppen för besökare under museets öppethållningstider. Naturstigens karta kan lånas från muséets kassa.